Будућност

О будућности сами одлучујете својим радом, учењем и понашањем
Ми смо ту да вам обезбедимо услове и поштујемо вашу личност
       
Дан језика

Здраво! Hello! Bonjour!


Савет Европе чини чак 800 милиона Европљана, грађана 47 држава који уче различите језике негујући своје порекло и културу. Верујући да је различитост језика изузетно битна за очување културолошког наслеђа, 26.09.2001. године, Савет Европе, у сарадњи са европском комисијом, одлучио је да овај дан посвети језику. Од тада, у многим земљама широм Европе професори разним активностима и презентацијама у оквиру школе подижу свест о важности језика.

О томе постоје бројни писани извори, дипломе, али о животу, дружењима, путовањима, колективним и индивидуалним успесима, „о души“ ове школе најбоље можемо сазнати из школског часописа „Наша пролећа“. Некада давно, неких 80 – их година овај часопис је постојао, али је онда уследило затишје.

У средњој школи "Свети Трифун" са домом ученика у Александровцу се овај дан обележава већ дуги низ година. Разним презентацијама, разговором са ученицима, као и многобројним другим материјалом, професори ове школе подсећају на то колико је за један народ важно очувати језик. Поред српског, акценат је бачен и на стране језике, па су ученици наше школе у сарадњи са професорком енглеског језика, Драганом Витановић, хол средње школе украсили паноима на коме су приказали колико језика Европа заправо поседује.