Средња школа „Свети Трифун“ са домом ученика, традиционално је обележила Дан школе и школску славу, Светог Трифуна, заштитника школе, брака, породице, воћара и виноградара.

Присутне је поздравио директор школе, проф. Бранко Рајчић, који нас је позвао да заједно прославимо 95 година постојања школе. Поштовање према дугогодишњем преданом раду указали су сви гости који су се одазвали позиву, међу којима су били професори, ученици и остали запослени, као и представници основних школа.

Главни организатор програма, проф. Снежана Арсић, кратким колажним филмом „Погледајмо другачије, преко дуге…“, подсетила је на праве вредности овог времена. Посебну импресију оставило је присећање на академије претходних генерација.

Осврнули смо се и на драге пензионере који су остварили велике заслуге у нашој школи – професора доктора српског језика и књижевности, Велибора Симчевића, и радника на месту домара у Дому ученика, Љубомира Цветковића.

Овом приликом, уручене су награде за најбоља остварења пристигла поводом конкурса на тему „Рећи ћу ти…“, као и ученицима и професорима који су остварили значајне резултате на републичким такмичењима,

Програм је испраћен великим аплаузом са надом и вером да ће школа истрајати још много година.

Захваљујемо се свим учесницима овогодишњег програма, а посебно вероучитељици Вајки Величковић, за значајан допринос и подршку током реализације пројекта.

 

Ања Николић I1

Јана Бићанин III2

Координатор новинарске секције, проф. Снежана Арсић