Министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић, 18. јуна 2020. године посетио је Средњу школу “Свети Трифун” са домом ученика поводом упознавања колега са плановима и пројектима за наредну школску годину.

Заједно са директором, обишао је Музеј винарства и виноградарства, а у оквиру посете школи, присуствовао је свечаној додели диплома уручивши признања најбољим ученицима и ђаку генерације.

Награђени су носиоци Вукове дипломе: Петра Бошковић, Јелена Катанчевић, Ђорђе Милосављевић, Барбара Николић и Катарина Павличевић.

За ваннаставне активности и допринос у промоцији и афирмацији школе, награђене су Мартина Арсић и Јелисавета Сауловић.

Награде су уручене и ученицима струке.

За подручје рада Гимназије, награђена је Јована Ђукић.

Испред подручја рада пољопривреда, производња и прерада хране, награђени су: Анђела Котлајић – образовног профила прехрамбени техничар, Јована Милинчић – образовног профила пољопривредни техничар, Анђела Милутиновић – образовног профила произвођач прехрамбених производа, Стефан Пелић – образовног профила виноградар – винар.

Као најбољи ученик струке подручја рада машинство и обрада метала, образовног профила машински техничар за компјутерско конструисање, награђена је ученица Сања Гошић.

За ђака генерације школске 2019/2020. године, проглашена је Јелена Катанчевић.

Министар се обратио присутнима похваливши професоре и ученике за труд и залагање у време пандемије коронавируса. Истакао је да се тренутно ради на подизању нивоа квалитета укупног образовања у Србији, посебно у делу дигиталних вештина, опремања и оспособљавања установа и подизању високог образовања.

Наша редакција честита свим матурантима на постигнутом успеху и жели им много среће у даљем образовању.

 

Јана Бићанин, 2/2

Координатор новинарске секције, проф. Снежана Арсић