Ученици наше школе се не одричу добрих идеја. И ове године, уочи Светог Саве традиционално је одржан Светосавски турнир. Главни организатори турнира били су ученици четвртог разреда Гимназије, док су управа школе и професори, као и увек, пружили максималну подршку и обезбедили одговарајуће награде.

Кошаркашке утакмице биле су и више него узбудљиве. После врло неизвесне игре, прво место освојила је екипа одељења IV/1. Сасвим заслужено, на другом месту нашла се екипа III/2, док је треће место припало одељењу II/1. За најбољег играча у кошарци проглашен је Павле Гашић.

Одељење IV/1 се и у малом фудбалу показало једнако добро, па су и овде заслужено заузели прво место. Друго место припало је екипи III/2, док се на трећем месту нашло IV/4-5. За најбољег играча именован је Павле Савковић, док је титула најбољег стрелца припала Матији Маринковићу. У истој екипи истакао се и Алекса Старинац, поневши титулу најбољег голмана турнира.

У току саме организације превладавала је пријатељска атмосфера. Надамо се да ће и будуће генерације настојати да очувају традицију одржавања овог турнира и да ћемо на овај начин успети да подигнемо свест младих о важности бављења спортом.

Миљан Симић II2
Немања Мијатовић I1