Вредни Жупљани своје госте из целе Србије, а и шире, дочекују раширених руку већ 56 година уназад. Жубор фонтане вина, опојни мириси који се шире Винском улицом и пријатна музика са бине, представљају само део онога што нуди једна од највећих манифестација у нашем граду, „Жупска берба“.
Иако се главна дешавања одвијају у самом центру града, наша шкоа традиционално већ 25 година увеличава ову манифестацију организовањем Пољопривредне изложбе. Оно што ову изложбу симболизује , јесу пољопривредни производи са наших простора. Важно је напоменути да су ову изложбу улепшали и обележили ученици средње школе „Свети Трифун“.
Оку посматрача није промакла минијатурна верзија фонтане из које тече најбоље Жупско вино. У школи је током одржавања ове манифестације организован и културни програм у којем су учествовали чланови школског хора, као и најбољи средњошколски рецитатори.
Посетиоци су напустили изложбу преплављени позитивним утисцима што нас подстиче да следеће године будемо још креативнији, маштовитији и бољи.