Средња школа „Свети Трифун“ са домом ученика у Александровцу, једина је школа у Србији која учествује у Међународном пројекту „Teachers and Students around the world“.

Иницијатор пројекта, Елиана Капиото Чаргородски из Бразила, повезала је професоре енглеског језика из 27 држава, међу којима су Аргентина, Русија, Мексико, Шри Ланка, Обала Слоновача, Вијетнам, Монголија, Перу, Србија и многе друге.

Циљ пројекта јесте да се ученици сличних година и нивоа познавања енглеског језика, преко својих наставника, упознају са другим културама и занимљивостима, да прикажу своју земљу, обичаје и знаменитости, а уједно и да побољшају свој вокабулар.

Пројекат је отпочео у септембру, а наша школа се прикључила 20. октобра. Ученици одељења III1, III2 и III5, заједно са реализатором пројекта, проф. Драганом Витановић, узели су учешће у другом кругу, који је започео 01. новембра 2020. и завршио се 15. децембра 2020. године. Након прикупљених сагласности родитеља, ученици су класификовани на основу својих интересовања, година и познавања енглеског језика.

Под будним оком проф. Драгане Витановић која контролише извршење обавеза ученика путем Zoom и WhatsApp платформи, ученици ће учествовати и у трећем кругу пројекта који ће се реализовати у периоду од 08. фебруара 2021. до 31. марта 2021. године.

Лаура Жарковић I1

Координатор новинарске секције, проф. Снежана Арсић