Пред препуним трибинама Хале спортова у Александровцу, наши ученици, на челу са професором физичког васпитања, Славољубом Живадиновићем, остварили су сјајне резултате.

Град Александровац и СШ “Свети Трифун” са домом ученика били су добри домаћини, организовавши квалификационо такмичење за државно првенство средњих школа у кошарци. Ништа мање узбудљиво није било ни на паркету. Приказана је квалитетна кошарка, упорност и борба која се на крају исплатила.

Техничка школа Зајечар и Средња школа “Свети Трифун” Александровац одмериле су снаге у првој утакмици. Славила је екипа наше школе убедљивим резултатом 31-56.

Следећа утакмица играла се такође између две сјајне екипе. Гимназија из Прокупља победила је Гимназију “Стеван Сремац” Ниш резултатом 48-45.

У финалу су се нашле две најбоље екипе. Узбуђење и напетост расли су до самог краја. Уживање је било гледати ову неизвесну утакмицу где су оба тима пружила свој максимум. Велику победу је однела наша школа, а крајњи резултат био је 53-50.

Важно је напоменути да већина наших кошаркаша игра за КК “Жупа” предвођен тренером Зораном Обрадовићем.

Златни момци из Жупе путују у Нови Сад у мају на републичко такмичење, а ми се надамо да ће се вратити са што бољим резултатима, уз овације и аплаузе.

Миљан Симић II2

Координатор новинарске секције, проф. Снежана Арсић